Hyvä Kaupunkilaisserkku

Mikko Pirinen

Olipa mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa. Hyvä oli kuulla myös entisen kotikaupungin kuulumisia ihmiseltä ihmiselle. Mediasta kun uutisia lukee, tuppaavat ne usein olemaan negatiivissävytteisiä.  Toki siellä teillä on siellä varmasti myös niitä lieveilmiöitä eri mittakaavassa kuin meillä täällä, itse olen törmännyt lähinnä ovikelloja pimputtaviin tiktokkaajiin ja liian raskaan kaasujalan omaaviin nuoriin miehiin, joilla on ilmiselvästi liikaa vapaa-aikaa. 

Kaksi vuotta on mennyt nopeasti, kuten vuosilla on vanhemmiten tapana mennä. Olen vähitellen alkanut olla sinut sen muutoksen kanssa josta päätöksen aikanaan tein. Alussa oli omat haasteensa, mutta eipähän se yllätyksenä tietysti tullut. Ympäristö on tuttu, mutta kaikki sen sisällä on kovin erilaista kuin kolmekymmentä vuotta sitten, kun täältä pois muutin.  Siitä huolimatta tämä paluumuutto on selkeästi ollut tekemieni päätösten parhaassa neljänneksessä.

Palveluita on tietysti eri tavalla kuin mihin kaupungissa olin tottunut, mutta meillä on täällä kaksi hyvää kauppaa, kioski, kahvipaikkoja ja huoltoasema, joka palvelee iltaisin myös oluen ystäviä. Kaikissa näissä olen saanut ystävällistä ja hyvää palvelua. Yhdistykset ja yhteisöt järjestävät monipuolisesti tapahtumia moneen makuun, niihin olen ollut valitettavan laiska osallistumaan. Myös kunta on aktiivinen toimija vapaa-ajan touhuja järjestettäessä. On konsertteja ja teatteria, näissä tapahtumissa olen käynytkin. Liikuntaa pääsee harrastamaan monipuolisesti hyvin hoidetuilla liikuntapaikoilla ja tähän liittyen haastankin sinut tennisotteluun ensi kesänä kotikentälläni.

Terveyspalvelut ovat toistaiseksi toimineet hyvin, niiden tulevaisuutta en lähde ennustamaan, koska en usko, että se on selkeää edes niitä järjestävälle taholle. Toivotaan parasta. Mutta kouluhan meillä on uuden karhea ja saman katon alla pääsee peruskoulun jälkeen halutessaan myös lukioon. Minulle se rakkain julkinen palvelu, eli kirjasto palvelee myös samassa rakennuksessa.

Näiden parin vuoden aikana olen välillä miettinyt paluuta kaupunkiin, koska kaipaan tiettyjä asioita, joita vain kaupungissa on tarjolla ja erityisesti kaipaan teitä ihmisiä, olenhan teidän kanssanne yli puolet elämästäni viettänyt. Mutta olen myös kiintynyt nykyiseen kotiini, enkä usko, että muutto kuuluu lähitulevaisuuden suunnitelmiin. Olen näinä aikoina valmistumassa koulusta ja töitäkin on valitsemallani alalla tarjolla, joten tunnetusti itarana ihmisenä ajattelen asumisjärjestelyjä myös talouden kannalta. Ja vaikka en varsinaisesti mikään luontoihminen ole, tykkään kun sitä on ympärillä.

Meistä riippumattomista syistä elämme epävarmoja aikoja ja valehtelisin jos sanoisin ettei se erityisesti täällä rajan pinnassa mietityttäisi, mutta koska omat vaikutusmahdollisuudet näihin asioihin ovat hyvinkin rajalliset, yritän olla miettimättä liikaa.

Tänä vuonna toivotan sinulle erityisen rauhallista joulua ja rauhallisempaa uutta vuotta. Olkaamme yhteyksissä.

Maalaisserkkusi

Jätä kommentti